StartsidaKvalificerade produkterFormulär för pengar tillbakaVillkorVanliga frågor
Vanliga frågor Hur får jag pengar tillbaka? Du kan göra anspråk på att få pengar tillbaka genom att fylla i hela anspråksformuläret på denna webbplats mellan 15 och 45 dagar från det datum då du köpte din kvalificerade produkt. Om du till exempel köpte din kvalificerade produkt den 20e april 2017 måste anspråk göras mellan den 4e maj och den 3e juni 2017. Vi accepterar endast anspråk gjorda online på denna webbplats. Varför måste jag vänta i 15 dagar innan jag kan begära min ersättning och få pengar tillbaka? Vi tar hänsyn till att online-kunder har rätt att returnera produkten inom 14 dagar efter köpet. Hur många produkter kan jag handla och sedan begära pengar tillbaka för? Du kan endast begära pengar tillbaka inom ramen för denna kampanj 1 gång per person/bankkonto under kampanjperioden. Vad behöver jag för information för att få pengar tillbaka?
  • Du kommer att behöva ladda upp inköpsbevis för din nyinköpta kvalificerade produkt - ett foto eller inscannad bild av ditt inköpskvitto och ett foto eller inscannad bild av produktens kartong/emballage vilken tydligt ska visa följande:
  • Personuppgifter (Fullständigt namn, adress och e-post dress)
  • Bankuppgifter (IBAN, BIC/ SWIFT och kontonummer)
  • Serienummer på din nyinköpta kvalificerade produkt
Vem ska jag kontakta vid frågor om kampanjen? Skicka e-post till Moneyback@msdirectservices.com Hur lång tid tar det innan jag får mina pengar? När anspråket har godkänts sätts återbetalningen in på angivet bankkonto inom 8 veckor. Varför har jag inte fått mina pengar tillbaka? Om du har fått e-post som bekräftar att ditt köp bedömts omfattas av kampanjens möjligheter till att få pengar tillbaka, vänligen kontrollera följande: Bankens namn och det kontonummer till vilket utbetalning ska ske. Kontrollera kontouttrag för det kontot som gäller, för att se att utbetalning gjorts med rätt värde enligt erbjudandet. Besök Villkor för att kontrollera kampanjtiden. Hur hittar jag mitt IBAN och SWIFT-nummer? På din banks webbplats hittar du information om hur du hittar ditt IBAN nummer. Det brukar också finnas på kontoutdrag och online bankuppgifter. Du kan också hitta ett verktyg för att konvertera ditt bankkontonummer till IBAN.

Landskod-ID varierar beroende på land för bankkontot , t.ex. SE för Sverige. Om ditt bankkonto inte får rätt landskod-ID genom den populerade koden, vänligen ändra till rätt landskod. Observera att du måste ange numret utan mellanslag.
Notera att för Sverige består numret av 24 tecken inklusiva landskoden.